|Aanbod

Pets2Reconnect bied je een uitgebreid gamma aan activiteiten met dieren en advies over dieren en hun leefomgeving. Staar je echter niet blind op de mogelijkheden die je op deze pagina vindt! Ik kijk met veel plezier naar jouw situatie en vragen.

Activiteiten


Animal Assisted Activity (AAA)

AAA of Animal Assisted Activity is het doen van activiteiten met dieren. Hier mag je gerust out of the box denken.

Van wandelingen met de dieren of met één dier aan de hand en het verzorgen van de dieren zoals borstelen en wassen tot het aanleren van commando’s en knuffelen met de dieren.

Of verleg je grenzen en overwin je angst voor paarden, honden, kippen … Met sommige dieren kan ook gereden worden of op gezeten worden afhankelijk van de persoon en de situatie.

Lessen Natural Horsemanship

De lessen Natural Horsemanship bestaan steeds uit een klein beetje theorie, gevolgd door de toepassing in de praktijk.

Dit start bij het leren van de “taal”waarin paarden met ons communiceren, maar die wij meestal niet correct interpreteren of begrijpen.

Hierna starten we met met grondwerk en als je dit goed onder de knie hebt kan er gereden worden. Iedereen leert op zijn eigen tempo en het is belangrijk om dit te doen op jouw tempo. Natuurlijk leer ik je ook om het materiaal correct te gebruiken.

Advies & ontwerp


Advies weides, natuurlijke tuinen en parken

Buiten advies over natuurlijke weilanden voor paarden, kan je beroep op me doen voor advies bij het aanleggen van weides voor andere grazers zoals koeien, schapen,… Daarnaast geef ik advies voor het aanleggen of onderhouden van natuurlijke tuinen en parken. Voor al het advies kom ik ter plaatse alles bekijken, tenzij het over een heel kort advies gaat.

Ontwerp van weides, natuurlijke tuinen en parken

Naast advies maak ik ook ontwerpen voor weides, natuurlijke tuinen en parken. Hiervoor zal eerst advies gegeven worden en samen met de eigenaar op terrein worden gegaan om alles ter plaatse te bekijken. Samen met input van de eigenaar zal er een ontwerp worden getekend, dit gaat in verschillende stadia met telkens aanpassingen aan de hand van input van de eigenaar.

Dagkampen


De dagkampen worden georganiseerd voor kinderen van 10 tot 16 jaar en gaan vooral door in de weekends en in de schoolvakanties. Soms zullen er ook minikampjes zijn op woensdagnamiddag. De kampen zullen bestaan uit verschillende activiteiten met de dieren, zoals knuffelen, verzorgen, trucjes aanleren, …

Je kind(eren) krijgen veel informatie mee tijdens alle activiteiten, gaande van wat de dieren leuk vinden en waar je op moet letten tot wat ze eten en drinken, waar ze slapen, wat ze zoal uitspoken als je even niet kijkt, hoe ze met elkaar om gaan…

Afhankelijk van de situatie en de kinderen wandelen/ rijden we met de dieren. 

Zei er iemand crea? Ik maak zeker de knutselaars blij. We gaan onder andere zelf een touwhalster maken en deze mag je aan het einde van de dag mee naar huis nemen.


%d bloggers liken dit: