|Wie is Tine?

Mijn verhaal, mijn motivatie

Als boerendochter groeide ik op tussen de dieren op de Natlandhoeve, naast runderen waren er namelijk ook kippen, katten, konijnen, de occasionele vogel en overal in de buurt natuurlijk de wilde fauna. Wat we niet hadden was paarden en dat interesseert me nu net het meest. Zoals veel jongeren maakte ik kennis met de paardensport tijdens zomerkampen en manegelessen. Sinds mijn zesde leerde ik in de Engelse stijl paardrijden en dat ging met vallen en opstaan.

Als puber begon ik me vragen te stellen. Of de klassieke rijstijl ook voor de paarden aangenaam is? Of we ze geen pijn doen met een bit? Hoe ze zich voelen en waarom ze soms net het tegenovergestelde doen van wat wij willen. Rond die periode kwam ik voor het eerst in contact met Natural Horsemanship, voor de leken: bij je trainingen gebruik maken van het natuurlijke gedrag van je paard. Er vielen al wat puzzelstukken op hun plaats.

Ik volgde op dat moment de richting sociaal-technische wetenschappen. Niet alleen binnen de paardenwereld begon het een en ander me te dagen, de gelijkenissen en verschillen tussen mens en dier werden duidelijker. Tegen de tijd dat ik mijn zesde jaar secundair afrondde, stond ik mentaal en sociaal stevig in mijn schoenen. Ik had nu de nodige bagage om mezelf en anderen correct in te schatten.

Enkele jaren later mocht ik eindelijk de theorie in de praktijk brengen. Enkele koppige Ijslanders – kleine Ijslandse pony’s met een erg speciaal karakter – functioneerden als eerste ‘testobjecten’. Door hun verleden vergde het aanzienlijk wat geduld en volharding om hen terug op het juiste pad te krijgen. Zelfs bij de oudste pony lukte het me uiteindelijk om te communiceren op een manier die voor ons beide werkte. Tijdens mijn studentenjaren en ook later werkte ik nog met verschillende andere paarden en mensen. Vele dieren, opleidingen en mensen passeerden de revue en gaandeweg leerde ik om goede en minder goede voorbeelden van elkaar te onderscheiden.

Nadat ik als groenmanager afstudeerde, besloot ik om eerst in loonverband aan de slag te gaan. Terwijl ik mijn eerste jaren werkervaring op deed, kreeg mijn concept stilaan vorm. Intussen combineer ik mijn halftijdse job met mijn diensten binnen Pets2Reconnect.

Als laatste voorbereiding voor ik officieel het startsein gaf van Pets2Reconnect, ging ik drie weken op stage in Spanje. Tot mijn grote vreugde bleek mijn kennis en kunde reeds op het gevraagde niveau te zijn. Natuurlijk leer ik nog elke dag bij, over dieren, over mezelf en over anderen. Met veel zelfvertrouwen en goesting verwelkom ik je dan ook bij Pets2Reconnect, zodat ook jij de kans krijgt om te groeien en de beste versie van jezelf te vinden.

%d bloggers liken dit: