|Wie zijn de dieren?

Terwijl Tine de hoeven van Pasta verzorgde, hield ik haar vast aan haar halster. Zo zou ze rustig blijven staan. Na een tijdje werd ze helemaal zen en legde haar hoofd tegen mijn been. Wat een prachtig moment!

Annemie


Ik werk met enkele grote hoefdieren zoals paarden en een os. Het spreekt voor zich dat de kudde in de komende jaren nog zal uitbreiden. Elk lid van de kudde heeft zijn eigen talenten en karakter, om je een idee te geven van de sfeer en de dynamiek vertel ik je al wat over elk dier. Wil je ze beter leren kennen? Neem dan zeker contact met me op.

De kudde

Het paard – Pasta

Pasta is een kruising tussen een Arabier en een Quarter (een Quarab) met een bonte kleur (pinto). Ze is een hevige merrie van 2018 die nog veel moet leren, maar waar je als persoon ook veel van kan leren. Ze kan genieten van aandacht en krabbels waar het jeukt.

Eenmaal je haar vertrouwen hebt gewonnen, is het een paardje dat ervan geniet om voor je te werken en wil ze liefst constant bij je zijn. Ze houdt ervan om te lopen en is enorm nieuwsgierig en slim. Ze leert bij aan een hoog tempo en heeft aandacht voor onderlinge communicatie.

De ezel – Qui

Qui is een grijs-bruine ezelin met een mooi Sint-Andrieskruis op haar rug. Ze is al 15 jaar oud en is drachtig van een veulentje.

Qui is vrij schuw en je hebt veel snoepjes en geduld nodig om haar vertrouwen te kunnen winnen. Ze is nog niet zo lang in de kudde, maar ze heeft zich een goed plaatsje kunnen veroveren.

Links: Lucske Rechts: Pesto
Links: Pesto Rechts: Lucske

De ossen:
Pesto en Lucske

Pesto is een Jersey os van augustus 2020 en wordt opgeleerd vanaf 0. Het is nog niet zeker wat er allemaal mee gedaan kan worden. Jerseys zijn gekend om zachtaardig en mensgericht te zijn. Hij is super lief naar iedereen en laat zich graag krabbelen onder zijn kin.

Lucske is een Limousin os van februari 2020. Hij heeft af en toe nog een beetje schrik, hij begrijpt nog niet alles even goed en moet nog wennen aan mensen. Wanneer je een patatje of een worteltje bij hebt, komt hij maar al te graag dichtbij. Bij Lucske is het belangrijk dat je veel geduld hebt en niet te hevig overkomt, ook al is hij super schattig. Hij moet naar jou toekomen, zo leert hij het sneller om verschillende mensen te vertrouwen.


Naast de kudde heb ik ook een hele troep furryfriends. De roedel honden is specifiek geselecteerd om rustig en zelfzeker te zijn. Afhankelijk van uw ervaring en situatie beslissen we samen met wie we op pad gaan. Klaar voor een sessie vol knuffels en kopjes?

De honden:
Karabash en Lama

Karabash is een Anatolische herder reu, links op de foto, van 2012 en dus al een vrij oude loebas. Karabash is een echt knuffelaar en speelt ook wel eens graag (maar niet met speelgoed). Voorlopig wil Karabash niet in de auto zitten en wordt dus nergens mee naartoe genomen. Hij wordt dus ook enkel ingezet op plaatsen die te voet bereikbaar zijn vanuit de woning in Rotselaar.

Lama is een Laplandse herder teef, rechts op de foto, van 2019 en nog erg jong. Ze is een tijdje naar de hondenschool geweest. Ze is erg mensgericht en houdt wel van een aai. Ze is zeer slim en leert gemakkelijk commando’s aan.


%d bloggers liken dit: