De grote verhuis

Tot eind april was de kudde opgesplitst, Pasta en de twee kalfjes overwinterden in Zepperen. Nu de lente eindelijk begonnen is en de weide gereed, kon iedereen verenigd worden. Qui wachtte ongeduldig op een vriendin sinds Don er niet meer bij stond (wegens echtelijke ruzie) en Pesto en Lucske lonkten naar het groene gras.

Met de hulp van enkele vrienden laadden we eerst de kalveren op de trailer, dat ging vlot tegen alle verwachtingen in! Na een rustige reis en een korte middagpauze begonnen we zelfverzekerd aan deel II: jongedame Pasta op de trailer laden. Aanvankelijk ging ze moedig op de laadklep staan, maar we merkten snel dat er een lichte paniek ontstond toen we aandrongen. Ze nam een sprong achterwaarts terug van de laadklep af en we konden van voor af aan opnieuw beginnen. We lieten haar even kalmeren en de tweede poging deden we het rustiger aan. Ook de tweede rit naar de Dorpsstraat verliep vervolgens zonder noemenswaardige incidenten.

De kudde graast nu gezellig in het doodlopende straatje aan de Dorpsstraat. Natuurlijk moesten ze elkaar even leren kennen… Lucske en Pesto vormen nog steeds hun twee-eenheid, Qui en Pasta ‘vechtten’ een dominantiespelletje uit en zijn nu de beste vriendinnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: